donderdag 11 juli 2013

Kaart Algarve Faro – Portugal Vakantie Provincies

Kaart Algarve: EU
Algarve is een van de zeven Nuts II-regio’s van Portugal. De regio ligt in het zuiden van het land en heeft 451.005 inwoners (2011). De hoofdstad is Faro.

Algarve grenst in het noorden aan de regio Alentejo. In het oosten grenst de regio aan buurland Spanje en in het zuiden en westen ligt de regio aan de Atlantische Oceaan.

De Nuts II-regio Algarve bestaat alleen uit het district Algarve. De afkorting NUTS staat voor nomenclatuur van territoriale eenheden voor de statistiek.

Met dit systeem deelt de Europese Unie het grondgebied in om regionale statistieken samen te stellen. De NUTS-regio’s zijn geen bestuurlijke eenheden, zoals de Portugese districten, en zijn op gemeenteniveau verdeeld.

Algarve heeft een gevarieerd landschap. Het noorden heft met de Serra de Monchique en de Serra do Caldeirão een bergachtig landschap. Dit gaat via heuvelland over in een 10 tot 20 kilometer brede kuststrook.

De kust ten westen van de stad Faro bestaat uit rotsformaties met daartussen stranden. Ten oosten van Faro liggen lagunes en kilometerslange zandige stranden.

Op een aantal plaatsen aan de kust bestaat het landschap uit waddengebied dat bij vloed overstroomt.

Het binnenland van de regio is heuvelachtig. Het hoogste punt is met een hoogte van 902 meter de Foia.

De rivier de Guadiana vormt in het oosten van de Algarve de grenst met de regio Andalusië in Spanje.

De Algarve heeft een subtropische plantengroei, met onder meer amandel-, granaatappel-, vijgen-, sinaasappel-, olijf- en johannesbroodbomen. De landbouw produceert onder andere suikerriet, rijst en katoen.

Vakantie
De Algarve heeft grotendeels een gematigd mediterraan klimaat, met warme tot hete zomers en milde winters.

De regio is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer e prachtige stranden, het mooie weer en bezienswaardigheden in steden.

De stad Monchique is een van de belangrijke Portugese kuuroorden. In de omgeving zijn warme zwavelbronnen met baden.

Veel Noord-Europeanen kiezen de Algarve als gebied om te overwinteren. Veel bezoekers trekken de kustplaatsen Faro, Albufeira, Portimao en Lagos.

De stad Faro ligt aan de Ria Formosa lagune. Dit is een natuurreservaat waar in de lente en herfst tijdens de vogeltrek honderden verschillende vogelsoorten neerstrijken. Bij de stad ligt een lang zandstrand.

Steden
aast de hoofdstad Faro zijn een aantal andere steden in de Algarve: Lagos, Albufeira, Lagoa, Loulé, Vila do Bispo, Olhão, Portimão, Quarteira, Silves.

Tavira, Vila Real de Santo António, Vilamoura, Praia da Rocha, Armação de Pêra, Alvor, Monte Gordo,Tavira, Sagres.

Bij de stad Faro ligt een internationale luchthaven die belangrijk is voor het toerisme.

Kaart Algarve gemeenten

Kaart Algarve, Sotevento en Barlavento

Kaart Algarve
Algarve grenst aan de regio Alentejo. In het oosten grenst het aan de provincie Huelva in buurland Spanje en in het zuiden en westen ligt de regio aan de Atlantische Oceaan.

Kaart Algarve, steden, wegen, topografie: US Army